Szukaj na tym blogu

środa, 14 maja 2014

Szaszłyki Z Piersi Z Kurczaka

SKŁADNIKI:
podwójna pierś z kurczaka
duża czerwona papryka
przyprawa do grillowanych warzyw
kucharek
2 cebule
olej
2 pomidory


PRZYGOTOWANIE:
Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę. Paprykę myjemy, kroimy w mniejsze kawałki. Mięso i paprykę nakłuwamy na szpikulec (na zmianę). Posypujemy szaszłyki przyprawą do grillowanych warzyw i kucharkiem. Układamy na grillu. Cebulę obieramy, kroimy w półtalarki, przekładamy na folię aluminiową, posypujemy kucharkiem oraz przyprawą do grillowanych warzyw i podlewamy odrobina oleju. Folię zawijamy i układamy obok szaszłyków. Pieczemy w temperaturze 150-175 stopni przez 15-20 minut. Podajemy na plasterkach pomidorów.

1 komentarz:

  1. Wyglądają świetnie :) ja jedynie bym nie użyła kucharka i gotowych przypraw do grillowania, straszne świństwa tam ładują, lepiej normalnie papryką, trochę soli i inne osobne przyprawy :)

    OdpowiedzUsuń