25dkg owoców morza (mieszanka mrożona)
2 garście mrożonych warzyw (słupki)
4 ząbki czosnku
mały słoiczek koncentratu pomidorowego
pieprz
sól
papryka słodka mielona
bazylia
majeranek
zielona papryka świeża
paczka makaronu Spaghetti
pół szklanki wody
PRZYGOTOWANIE:Owoce morza obgotowujemy 3 razy za każdym razem w świeżej wodzie. Mrożone warzywa wkładamy do garnka wraz z obgotowanymi owocami morza. Paprykę myjemy, kroimy i dorzucamy do garnka, dolewamy pół szklanki wody. Gotujemy do miękkości. Dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą, pieprzem, bazylią, majerankiem i papryką słodką mieloną. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. Część sosu dodajemy do odcedzonego makaronu i mieszamy. Nakładamy na talerz a następnie polewamy sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz