SKŁADNIKI:
100 g mąki pszennej
30 g mąki ziemniaczanej
100 g cukru
75 g masła
3 jajka
1 opakowanie cukru waniliowego
20 ml mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
10 g kakao
PRZYGOTOWANIE:
Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym następnie dodajemy stopniowo żółtka (po jednym) ciągle ucierając a także dolewając stopniowo mleko. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać, dodać a następnie ubić pianę z białek ze szczyptą soli, lekko wmieszać pianę w ciasto. Ciasto podzielić na dwie części do jednej dodać kakao. Ciasto nakładać na przemian do małych papilotek (białe, czarne) do 2/3 objętości papilotki. Mufiinki piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 15-20 minut.
kocham Was za ten przepis:) uwielbiam muffinki a takich nie jadałam jeszcze , jutro będzie pyszny deserek po obiedzie. Dzięki :)
OdpowiedzUsuń