Szukaj na tym blogu

czwartek, 3 kwietnia 2014

Kapusta Po Węgiersku

SKŁADNIKI:
3 papryki
2 cebule
2 małe główki kapusty
2 łyżki koncentratu
2 szklanki wody
100g margaryny
3 marchewki
60dkg kiełbasy
majeranek
bazylia
koperek świezy lub suszony
seler naciowy
sól
pieprz
papryka słodka mielona
2 kostki rosołowe
przyprawa do bigosu

PRZYGOTOWANIE:
Kapustę siekamy drobno i wrzucamy do garnka, dodajemy margarynę i podlewamy wodą. Gotujemy około 20 minut. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy. Dodajemy do kapusty. Paprykę i cebulę myjemy, kroimy, marchewke obieramy i trzemy na tarce. Wszystko wkładamy do garnka i dokładnie mieszamy. Dorzucamy kostki rosołowe i gotujemy chwilę. Listki selera naciowego kroimy i wrzucamy do garnka. Podprawiamy przyprawą do bigosu, solą, pieprzem, papryką slodką mieloną, koperkiem, bazylią i majerankiem. Dusimy aż warzywa będą miękkie.

1 komentarz:

  1. Bardzo fajny wpis :) Muszę koniecznie tego wspróbować :)
    Zapraszam do mnie na nowy wpis! :) Pozdrawiam :)
    http://batmanowy-blog.blogspot.com/2014/04/opisz-siebie-10-zdjeciami.html

    OdpowiedzUsuń