SKŁADNIKI:
5 jajek
1 szklanka mąki
1 łyżka octu
0,5 kg jabłek
1 łyżka roztopionej margaryny Kasia
przyprawa do kawy i deserów
1 opakowanie cukru waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
PRZYGOTOWANIE:
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia posypujemy bułką tartą. Umyte i obrane jabłka kroimy w grubsze plastry, układamy gęsto obok siebie (tak aby nie było dziur). Posypujemy przyprawą do kawy i deserów oraz cukrem waniliowym. Białka ubijamy na sztywno z cukrem, żółtka,margarynę, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodajemy ocet i mieszamy. Pieczemy 30-35 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu przekładamy na ścierkę, zwijamy w rulon. Obsypujemy przyprawą do kawy i deserów lub cukrem pudrem.
UŻYTE PRODUKTY KAMIS:
*Przyprawa Do Kawy I Deserów (Młynek) Kamis - 48 g.
Skład: cynamon - 62%,cukier kandyzowany,goździki,kardamon,wanilia.
Wygląda bardzo pysznie.
OdpowiedzUsuń