SKŁADNIKI:1 makaron rurki
1 puszka kukurydzy
200 g szynki drobiowej
1 ogórek świeży
1 mały majonez
1 mała śmietana
1 łyżeczka musztardy dijon
0,5 puszki groszku zielonego
sól
pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Makaron wrzucamy na wrzącą osoloną wodę, gotujemy przez około 10 minut, odcedzamy i przelewamy zimną wodą, Następnie szynkę kroimy w średnią kostkę, ogórka płuczemy, obieramy i kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do szynki i przestudzonego makaronu. Kukurydzę i groszek odcedzamy i dodajemy do reszty, dokładamy śmietanę,majonez oraz musztardę, doprawiamy według uznania i mieszamy.
UŻYTE PRODUKTY MAKARON CZANIECKI:
* Czaniecki Makaron - Rurka Ukośna (250 g.)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz