250 ml śmietany kremówki
4 łyżki cukru pudru
2 czubate łyżki żelatyny
2 banany
1 margaryna Kasia
250 biszkoptów
100 ml likieru toffi
2 galaretki (cytrynowa i truskawkowa)
PRZYGOTOWANIE:
Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder, krótko ubijając. Stopniowo dodawać serek cały czas miksując. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, lekko przestudzić i wlać do masy serowej miksując na najwyższych obrotach.
Biszkopty rozkruszyć dość drobno, dodać margarynę, połączyć mikserem. Gotowy spód dać na wyłożoną wcześniej folią tortownice na to dać gotowy sernik. Włożyć na około 30 minut do lodówki. W tym czasie rozpuścić galaretkę w zimnej wodzie, zagotować ale nie doprowadzając do wrzenia, odstawić do wystygnięcia i delikatnego stężenia. Banany obieramy kroimy w talarki i układamy na wierzchu, zalewamy całość najpierw czerwoną galaretką, później żółtą, odstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny.
UŻYTE PRODUKTY AMYLON:
*Galaretka Ekologiczna (W proszku o smaku cytrynowym) - 40 g.
Skład: cikier BIO,substancja żelująca: agar BIO, kurkuma mielona BIO,regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat natualny.
*Galaretka Ekologiczna (W proszku o smaku wiśniowym) - 40 g.
Skład: cukier BIO,substancja żelująca: agar BIO,sproszkowany burak czerwony BIO,regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat naturalny.
Biszkopty rozkruszyć dość drobno, dodać margarynę, połączyć mikserem. Gotowy spód dać na wyłożoną wcześniej folią tortownice na to dać gotowy sernik. Włożyć na około 30 minut do lodówki. W tym czasie rozpuścić galaretkę w zimnej wodzie, zagotować ale nie doprowadzając do wrzenia, odstawić do wystygnięcia i delikatnego stężenia. Banany obieramy kroimy w talarki i układamy na wierzchu, zalewamy całość najpierw czerwoną galaretką, później żółtą, odstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny.
UŻYTE PRODUKTY AMYLON:
*Galaretka Ekologiczna (W proszku o smaku cytrynowym) - 40 g.
Skład: cikier BIO,substancja żelująca: agar BIO, kurkuma mielona BIO,regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat natualny.
*Galaretka Ekologiczna (W proszku o smaku wiśniowym) - 40 g.
Skład: cukier BIO,substancja żelująca: agar BIO,sproszkowany burak czerwony BIO,regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat naturalny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz