SKŁADNIKI:
200g makaronu – muszelki
pół kostki sera białego
3 plastry boczku
koperek świeży lub suszony
sól
pieprz
średniej wielkości cebula
1 butelka wody Franciszek
50 ml wody
PRZYGOTOWANIE:
Makaron gotujemy w wodzie Franciszek oraz wodzie z kranu i odcedzamy a następnie przepłukujemy pod bieżącą wodą na sitku.
Ser biały rozdrabniamy widelcem (można polać odrobiną jogurtu naturalnego gdy ser jest za suchy) i posypujemy pieprzem i solą (jeśli ktoś lubi może posypać papryką czerwoną mieloną ostrą) oraz drobno posiekanym koperkiem. Boczek i cebulę kroimy na drobne kawałki i obsmażamy na patelni. Gdy boczek nie jest wystarczająco słony dosalamy i doprawiamy pieprzem.
UŻYTE PRODUKTY WYSOWIANKA:
* Lecznicza Woda Mineralna FRANCISZEK (x2) - 500 ml
Szczawa wodorowęgloanowo-chlorkowo-sodowa, bromkowo, jodkowa.
Szczególne zalecenia w chorobach:
- wrzodowych
- przewlekłych nieżytach żołądka i dwunastnicy
- dyskinezie dróg żółciowych
- zaparciach
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz