
kilogram mięsa mielonego
3 zwykłe bułeczki
średnia cebula
2 jajka surowe
4 jajka ugotowane na twardo
pęczek koperku
sól
pieprz
2 ząbki czosnku
pół szklanki bułki tartej
tofu naturalne
PRZYGOTOWANIE:
Bułki namaczamy i wyciskamy. Dokładnie rozdrabniamy (najlepiej zmielić przez maszynkę). Cebulkę, koperek i czosnek drobno kroimy. Cebulę podsmażamy na oleju i dodajemy do mięsa razem z koperkiem i czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem a następnie wybijamy 2 surowe jajka, dodajemy tofu pokrojone w drobną kosteczkę. Ręką wyrabiamy jednolitą masę. Formę smarujemy margaryną i wysypujemy bułką tartą. Przygotowane mięso przekładamy do formy a do środka wkładamy ugotowane na twardo jajka. Mokrą ręką poprawiamy wierzch klopsa. Posypujemy z wierzchu bułką tartą. Pieczemy ok. godzinę w 180-200 stopniach.
UŻYTE PRODUKTY POLSOJA:
* Tofu Naturalne
UŻYTE PRODUKTY POLSOJA:
* Tofu Naturalne
szkoda, ze macie tak mało przepisów wegetariańskich :(
OdpowiedzUsuńJuż niedługo :)
OdpowiedzUsuń