Szukaj na tym blogu

środa, 19 marca 2014

Pieczeń Rzymska

SKŁADNIKI:
kilogram mięsa mielonego
3 zwykłe bułeczki
średnia cebula
2 jajka surowe
4 jajka ugotowane na twardo
pęczek koperku
sól
pieprz
2 ząbki czosnku
pół szklanki bułki tartej
tofu naturalne



PRZYGOTOWANIE:
Bułki namaczamy i wyciskamy. Dokładnie rozdrabniamy (najlepiej zmielić przez maszynkę). Cebulkę, koperek i czosnek drobno kroimy. Cebulę podsmażamy na oleju i dodajemy do mięsa razem z koperkiem i czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem a następnie wybijamy 2 surowe jajka, dodajemy tofu pokrojone w drobną kosteczkę. Ręką wyrabiamy jednolitą masę. Formę smarujemy margaryną i wysypujemy bułką tartą. Przygotowane mięso przekładamy do formy a do środka wkładamy ugotowane na twardo jajka. Mokrą ręką poprawiamy wierzch klopsa. Posypujemy z wierzchu bułką tartą. Pieczemy ok. godzinę w 180-200 stopniach.


UŻYTE PRODUKTY POLSOJA:

* Tofu Naturalne

2 komentarze: