Szukaj na tym blogu

czwartek, 20 marca 2014

Krokiety Z Kapusta I Grzybami

SKŁADNIKI:
Naleśniki:
2 jajka
litr mleka
3 szklanki mąki
płaska łyżeczka soli
łyżeczka cukru
olej do smażenia
Farsz:
1kg kiszonej kapusty
20 g grzybów suszonych
duża cebula
olej do smażenia
przyprawy: sól, pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy


PRZYGOTOWANIE:
Składniki na ciasto dokładnie zmiksować i usmażyć naleśniki (wychodzi 14, średn. 28cm). Suszone grzyby należy namoczyć dzień wcześniej. Gdy namokną gotujemy aż zmiękną. Kapustę płuczemy, gotujemy do miękkości. Odcedzamy, kroimy na drobne kawałki (by się nie ciągnęła). Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy kapustę i grzyby (najlepiej je wcześniej pokroić). Dusimy około 30 minut, doprawiamy solą, pieprzem i Vegetą. Przygotowany farsz rozsmarowujemy na naleśnikach i zawijamy krokiety. Panierujemy w jajku i bułce tartej a następnie obsmażamy na oleju.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz