Szukaj na tym blogu

sobota, 15 marca 2014

Pasta Z Makrelą

SKŁADNIKI:
1 makrela wędzona
1 cebula
3 ząbki czosnku
4 jaja
100 g sera żółtego
3 łyżki musztardy
1 łyżka śmietany
1 łyżka oleju
sok z połowy limonki
pieprz
sól morska
2 łyżki suszonego koperku

PRZYGOTOWANIE:
Makrele obieramy dokładnie z ości, cebule obieramy, myjemy i kroimy na ćwiartki, czosnek obieramy, jaja gotujemy na twardo i obieramy, wszystko wrzucamy do blendera lub robota kuchennego, miksujemy około 2 minut. Gdy pasta jest gotowa można użyć na dowolne pieczywo. Najlepiej pozostawić pastę na noc , tak aby połączyły się dokładnie i przeszły sobą wszystkimi swoimi smakami składniki.


UŻYTE PRODUKTY KAMIS:

*Sól Morska Z Pieprzem (Młynek) Kamis - 75 g.
Skład: sól morska jodowana (zawartość jodanu potasu 39 "+,-" 13 mg/kg soli) - 70%,pieprz czarny - 30%.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz