*Musztarda Francuska Kamis - 185 g.
Skład: woda,gorczyca biała i czarna - 27,5%, ocet jabłkowy,cukier (A) lub syrop glukozowo-fruktozowy (B) (patrz kod na opakowaniu),sól,białe wino - 4%,przyprawy,substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa: barwnik: kurkuma.
Musztarda o lekko ostrym smaku i bogatym aromacie uzyskanym dzięki zastosowaniu najwyższej jakości gorczycy,białego wina i przypraw.
*Curry Indyjskie Kamis - 68 g.
Skład: kolendra,sól,gorczyca biała i czarna,kmin rzymski,chilli,kurkuma,koper włoski,cynamon,goździki,papryka słodka,kardamon.
Nadaje potrawom intensywny korzenny smak i aromat z pikantną nutą.
*Suszone Pomidory Z Czosnkiem I Bazylią Kamis - 40 g.
Skład: suszone pomidory - 62%,czosnek - 24%,sól,bazylia - 5%,oregano.
Polecane do dań kuchni śródziemnomorskiej. Doskonałe również do mięs duszonych,zapiekanek czy jajecznic.
*Przyprawa Do Kawy I Deserów (Młynek) Kamis - 48 g.
Skład: cynamon - 62%,cukier kandyzowany,goździki,kardamon,wanilia.
*Sól Morska Z Pieprzem (Młynek) Kamis - 75 g.
Skład: sól morska jodowana (zawartość jodanu potasu 39 "+,-" 13 mg/kg soli) - 70%,pieprz czarny - 30%.
*Sól Morska (Młynek) Kamis - 90 g.
Skład: sól morska jodowana (zawartość jodanu potasu 39 "+,-" 13 mg/kg soli.)
*Szafran Nitki Kamis - 0,3 g.
Szafran otrzymuje się z krokusów, to najcenniejsza przyprawa świata. potrzeba aż 150 tyś. znamion tych kwiatów, by uzyskać 1 kg przyprawy. Szafranu używa się do aromatyzowania i barwienia potraw mięsnych,rybnych, ryżu i ciast. Dodawany jest także do likierów by nadać im niepowtarzalny smak. Aby w pełni wydobyć aromat i smak szafranu, nitki należy dokładnie rozkruszyć.
*Chilli Pieprz Cayenne Kamis - 15 g.
Jest to przyprawa otrzymywana z wysuszonych owoców papryki krzewiastej uprawianej głównie w Ameryce Południowej i Azji Południowej. Dzięki dużej ilości zawartej w niej kapsaicyny, jest najostrzejszą przyprawą używaną w kuchni. Chilli stosowane jest do potraw mięsnych,ostrych sosów,warzyw. Przyprawia się nim gulasze,drób,ryby i małże. Chilli jest składnikiem wielu mieszanek przyprawowych między innymi curry oraz znanych sosów przyprawowych: chilli,tabasco,sambal.
*Imbir Kamis - 15 g.
Przyprawą jest zmielone kłącze wieloletniej rośliny uprawianej w Azji, Afryce, Australii i na Karaibach. Ma mocny, nieco cytrynowy zapach i korzenny,palący smak. Imbir łagodzi bóle żołądkowe i wzmaga apetyt. Przyprawia się nim ciasta,pierniki,herbatniki,kisiele i budynie. Służy do aromatyzowania kompotów,likierów,grzanego wina oraz piwa. Charakterystyczny, wyrafinowany smak nadaje zupom (fasolowej,ziemniaczanej), potrawom z drobiu, ryżu czy jajek. Imbir dodawany jest do marynat z dyni i ogórków,sosów,pasztetów i flaków. Jest składnikiem wielu mieszanek przyprawowych, m.in. curry.
*Kolendra Kamis - 15 g.
Jej ojczyzną jest rejon Morza Śródziemnego, ale obecnie uprawiana jest na całym świecie. O kulinarnym i leczniczym zastosowaniu kolendry świadczą dokumenty sprzed ponad 3000 lat. Wzmianki o niej znaleziono w literaturze sanskryckiej,egipskich papirusach,a także w Biblii. Jako przyprawę stosuje się owoce, które mają korzenny aromat,z pieprzowo-balsamiczną nutą i słodkawy,a jednocześnie lekko piekący smak. Kolendra stanowi ważny składnik wielu mieszanek przyprawowych m.in. indyjskiej mieszanki Curry. Przyprawia się nią dania mięsne,zwłaszcza z jagnięciny,indyka i wieprzowiny. Jest także składnikiem marynat i kiszonek, dobrze komponuje się z sałatą oraz zupami np: grochową czy fasolową. Kolendrę stosuje się również do pieczywa i pierników.
Uwielbiam produkty tej firmy, jak dla mnie dobra, produkty godne polecenia i świetnie się nadają do gotowania, po prostu świetne :)
OdpowiedzUsuńwww.lovealeks.blogspot.com
Kamis- najlepsze przyprawy. Gratuluję współpracy ;)
OdpowiedzUsuńhttp://alwaysbeeyourselff.blogspot.com/2014/03/tag-opisz-siebie-10-zdjeciami.html
jeśli mój blog Ci się spodoba zaobserwuj, komentarz mile widziany + kliknięcia w banery ;)
Wszystkiego Najlepszego z okazji Dnia Kobiet!