1 tuszka królika
4 duże cebule
2 żabki czosnku
1 łyżeczka musztardy Dijon
1 łyżeczka musztardy Dijon
1 kostka masła
sól
pieprz
papryka chili
koperek
pietruszka
makaron
dowolna surówka
PRZYGOTOWANIE:
Królika dzielimy na części, marchew i cebule obieramy i myjemy, następnie cebule kroimy na pół talarki, a marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach, czosnek obieramy i siekamy. Wszystkie składniki przesypujemy do garnka dodajemy masło i szklankę wody. Wyżej wymienione przyprawy dajemy według uznania. Królika dusimy przez około 2 godziny. W dużym garnku gotujemy wodę wcześniej osoloną, gdy woda zacznie wrzeć gotujemy makron przez około 10 minut, ugotowany makaron odcedzamy i przelewamy zimną wodą Gotowego królika przekładamy na talerz, makaron układamy w gniazdko na to dajemy warzywa z królika.
Królika dzielimy na części, marchew i cebule obieramy i myjemy, następnie cebule kroimy na pół talarki, a marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach, czosnek obieramy i siekamy. Wszystkie składniki przesypujemy do garnka dodajemy masło i szklankę wody. Wyżej wymienione przyprawy dajemy według uznania. Królika dusimy przez około 2 godziny. W dużym garnku gotujemy wodę wcześniej osoloną, gdy woda zacznie wrzeć gotujemy makron przez około 10 minut, ugotowany makaron odcedzamy i przelewamy zimną wodą Gotowego królika przekładamy na talerz, makaron układamy w gniazdko na to dajemy warzywa z królika.
UŻYTE PRODUKTY MAKARON CZANIECKI:
* Czaniecki Makaron - Gwiazdka (250 g.)
wow :] niesamowicie wykwintne danie! całe wieki nie jadłam królika.
OdpowiedzUsuń