Szukaj na tym blogu

sobota, 1 marca 2014

Duszony Królik Z Makaronem

SKŁADNIKI:
1 tuszka królika
4 duże cebule 
4 marchewki 
2 żabki czosnku
1 łyżeczka musztardy Dijon 
1 kostka masła
sól
pieprz
papryka chili
koperek
pietruszka  
makaron 
dowolna surówka

PRZYGOTOWANIE:
Królika dzielimy na części, marchew i cebule obieramy i myjemy, następnie cebule kroimy na pół talarki, a marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach, czosnek obieramy i siekamy. Wszystkie składniki przesypujemy do garnka dodajemy masło i szklankę wody. Wyżej wymienione przyprawy dajemy według uznania. Królika dusimy przez około 2 godziny. W dużym garnku gotujemy wodę wcześniej osoloną, gdy woda zacznie wrzeć gotujemy makron przez około 10 minut, ugotowany makaron odcedzamy i przelewamy zimną wodą  Gotowego królika przekładamy na talerz, makaron układamy w gniazdko na to dajemy warzywa z królika. 


UŻYTE PRODUKTY MAKARON CZANIECKI:

* Czaniecki Makaron - Gwiazdka (250 g.)

1 komentarz:

  1. wow :] niesamowicie wykwintne danie! całe wieki nie jadłam królika.

    OdpowiedzUsuń