SKŁADNIKI:
1 udko indycze
1 porcja rosołowa z kurczaka
2 skrzydełka z kaczki
4 marchewki
2 pietruszki
2 cebule
pół małej główki kapusty
1 pomidor
pół średniego pora
pół selera (korzeń)
3 liście laurowe
4 ziela angielskie
2 goździki
sól
pieprz
koperek suszony
natka pietruszki suszona
1 średni ziemniak
2 ząbki czosnku
majeranek
2 papryczki pepperoni
Dodatkowo:
Makaron Czaniecki Gniazdko 1 (500 g)
PRZYGOTOWANIE:
Mięso płuczemy pod bieżącą wodą następnie przekładamy do dużego garnka i zalewamy wodą, nastawiamy na średnim ogniu. Warzywa: marchew,pietruszkę,cebulę,pomidora,kapustę,pora,selera,ziemniaka,czosnek obieramy i płuczemy pod bieżącą wodą. Marchew,pietruszkę,selera kroimy na średnie kawałki, cebulę opalamy i dodajemy w całości,pomidora dodajemy w całości,kapustę dodajemy w całości, pora przekrawamy wzdłuż i dodajemy, ziemniaka i czosnek także. Dodajemy także ziele angielskie, liść laurowy, goździki, papryczkę pepperoni. Kiedy rosół się zagotuję nie zbieramy piany która powstanie na wierzchu gdyż ona posiada wszelkie cenne składniki które chcemy pozostawić w rosole. Następnie dodajemy majeranek,natkę suszoną,koperek suszony, pieprz oraz sól do smaku. Gotujemy około 1,5 godziny do momentu gdy mięso będzie miękkie. Podajemy z makaronem Czanieckim
UŻYTE PRODUKTY CZANIECKIE MAKARONY:
*Czaniecki Makaron - Gniazdko 1 (500 g.)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz