Szukaj na tym blogu

wtorek, 25 lutego 2014

Pomarańczowe Ciasto

SKŁADNIKI:
4 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej
aromat arakowy
szklanka mleka w proszku
szklanka cukru pudru
łyżeczka soku z cytryny
pół opakowania cukru waniliowego
3,5 łyżeczki proszku do pieczenia
4 jajka
2 łyżki śmietany 12%
1/3 kostki margaryny
szczypta soli


PRZYGOTOWANIE:
Skórkę kandyzowaną kroimy na małe kawałki. Sypkie składniki dokładnie mieszamy w misce a nastepnie stopniowo dodajemy resztę składników. Formę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy go delikatnie olejem, margaryną lub masłem i wylewamy gotowe ciasto. Wsyawiamy formę do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na około 50 minut.



PRZEPIS NA SKÓRKĘ KANDYZOWANĄ ZNAJDZIECIE TUTAJ: http://stylowekalorie.blogspot.com/2014/02/kandyzowana-skorka-pomaranczowa-do.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz