Szukaj na tym blogu

piątek, 7 lutego 2014

Muffin-ki Pomarańczowo-Aroniowe

SKŁADNIKI:
2 szklanki mąki
2/3 szklanki cukru
3 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżeczki cukru waniliowego
1 szklanka mleka
1/3 szklanki roztopionej margaryny Kasi
2 jaja
25 g aronii
skórka z polowy pomarańczy
1 literatka rumu

PRZYGOTOWANIE:
Aronię sparzmy w 200 ml gorącej wody, pozostawiamy na około 5 minut, następnie myjemy pomarańcze i ścieramy skórkę, aronię namaczamy w rumie razem ze skórką pomarańczową, pozostawiamy na czas wyrabiania ciasta. Mąkę przesiewamy przez sito, dodajemy proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy, mieszamy ze sobą składniki suche, następnie dajemy mleko, jaja,  margarynę, łączymy wszystko ze sobą na jednolitą masę ( można mikserem dla lepszego połączenia się składników), aronię dodajemy do ciasta łączymy ze sobą łyżka, aby aronia została w kawałkach. Przelewamy do 3/4 wysokości foremki, pieczemy w 180 stopniach przez około 25 minut.
Przepisz na 12 foremek.

UŻYTE PRODUKTY SMAK-COM :
* Suszone Owoce Aronii - którą możecie znaleźć już niedługo w sklepie : http://www.skworcu.com.pl/
Serdecznie Zapraszam do korzystania ze sklepu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz