SKŁADNIKI:
0,5 cebuli
1 ząbek czosnku
1 podwójna pierś z kurczaka
sól
pieprz
3 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy dijon
4 łyżki piwa
0,5 łyżeczki przyprawy kebab-gyros
0,5 łyżeczki papryki słodkiej mielonej
0,5 łyżeczki koperku
1 łyżeczka soku z cytryny
160 g Tofu Tradycyjne Marynowane PolSoja
1 jajko
2 białka
3 łyżki mąki
Surówka:
0,5 kg marchwi
4-5 jabłek
1-2 pomarańcze
0,5 granata
8 łyżeczek cukru
garść rodzynek
Dodatkowo:
2 kg ziemniaków
olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Cebulę i czosnek obieramy, płuczemy i siekamy w drobną kosteczkę, pierś płuczemy i kroimy na średniej wielkości kwadraty, dodajemy do miski z cebulą i czosnkiem, przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Dodajemy majonez, musztardę, piwo, przyprawę kebab-gyros, paprykę słodką, koperek i sok z cytryny, mieszamy. Tofu kroimy w bardzo drobną kosteczkę i dodajemy do miski. Po czym dodajemy jajko i białka oraz mąkę, dobrze wszystko razem mieszamy. Do uzyskania jednolitego ciasta. Odstawiamy na około 30 minut. W tym czasie obieramy ziemniaki, płuczemy i nastawiamy w osolonej wodzie. Po czym obieramy, jabłka,marchew,pomarańcze oraz granata i mieszamy wszystko w misce z dodatkiem cukru i rodzynek. Odstawiamy aby się przeżarło. Następnie na rozgrzaną patelnie z olejem kładziemy po około 1,5 łyżki ciasta i smażymy na złoty kolor.
UŻYTE PRODUKTY POLSOJA:
* Tofu Tradycyjne Marynowane PolSoja ( 160 g )
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz