Szukaj na tym blogu

czwartek, 23 stycznia 2014

Zupa Z Czerwonej Soczewicy

SKŁADNIKI:
mięso z jednego udka bez skórki
100 g soczewicy czerwonej (lub zielonej)
pół cebuli
kostka kucharka do zup
marchewka
pietruszka
4 małe ziemniaki
sól
pieprz
szczypta curry
majeranek
natka pietruszki świeża lub suszona
maggi
3 ziarna ziela angielskiego


PRZYGOTOWANIE:
Udko oczyszczamy, wkładamy do garnka i zalewamy 1,5 litra wody. Doprowadzamy do wrzenia, dodajemy soczewicę, przyprawy i marchewkę. Gotujemy koło 20 minut. Mięso oddzielamy od kości i dodajemy do zupy. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę i również dodajemy do zupy. Gotujemy do miękkości. Po nalaniu na talerz posypujemy natką pietruszki i doprawiamy maggi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz