Szukaj na tym blogu

poniedziałek, 20 stycznia 2014

Tajska Zupa

SKŁADNIKI:
oliwa z oliwek
1 mała cebula
Mini Kosteczka Knorr- czosnek
zielona część pora
1 czerwona papryka
1 mała cukinia zielona
200g zielonej fasolki szparagowej (może być mrożona)
100g kalmarów
6 pieczarek
1 bulionetka warzywna Knorr
pieprz czarny mielony
1 łyżka Sosu Rybnego Blue Dragon
pól puszki Mleczka Kokosowego
Dodatkowo:
makaron ryżowy



PRZYGOTOWANIE:
Oliwę z oliwek rozgrzewamy na patelni i podsmażamy na wolnym ogniu w cienkie półtalarki pokrojoną cebulę. Gdy cebula się przyrumieni dodajemy do niej zamrożone kalmary i zwiększamy nieco ogień. Gdy woda z patelni wyparuje przekładamy kalmary z cebulą do garnka, zalewamy wodą a następnie dodajemy bulionetkę i pieprz. Gotujemy. W czasie gdy kalmary się gotują wszystkie warzywa myjemy, które trzeba to obieramy i kroimy w dowolne kawałki. Wrzucamy do garnka razem z fasolką szparagową. Mieszamy. Dodajemy rozkruszona w palcach Mini Kosteczkę Knorr’a i gotujemy około 20 minut co jakiś czas mieszając. Po tym czasie do zupy dodajemy 1 łyżkę Sosu Rybnego i zmniejszamy ogień. Po 5 minutach dolewamy mleczko kokosowe i mieszamy. Podajemy z makaronem ryżowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz