Szukaj na tym blogu

piątek, 31 stycznia 2014

Domowy Rosół Z Kaczki

SKŁADNIKI:
Średnia kaczka
2 marchewki
2 pietruszki
1 cebula
1 seler
1 średni por
2 liście laurowe
2 ziela angielskie
pieprz
sól


PRZYGOTOWANIE:
Kaczkę myjemy, rozdrabniamy na części ,wkładamy do garnka, dodajemy umytą i przekrojoną na mniejsze części marchew oraz pietruszkę, pora rozcinamy na średnie kawałki  i myjemy, dodajemy do garnka, następnie dajemy ziele angielskie i liść laurowy, sól i pieprz  do smaku. Zalewamy zimną wodą, stawiamy na wolnym ogniu i doprowadzamy do wrzenia, dodajemy podsmażoną na patelni bez dodatku tłuszczu cebulę. Po upłynięciu około półtorej godziny gotowania na wolnym ogniu podać z makaronem lub ziemniakami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz