Szukaj na tym blogu

niedziela, 1 czerwca 2014

Cytrusowe Babeczki

SKŁADNIKI:
Ciasto:
1 szklanka mąki tortowej
1/3 szklanki mleka w proszku
1 limonka
1 cytryna
opakowanie cukru waniliowego
szklanka cukru pudru
kilka kropel aromatu pomarańczowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 kostki margaryny kasi
Masa:
4 białka
kisiel cytrynowy
1\3 szklanki cukru


PRZYGOTOWANIE:
Cytrynę i limonkę sparzamy. Sypkie produkty na ciasto dokładnie mieszamy a następnie dodajemy reszte składników. Skórki z owoców zcieramy na tarce o drobnych oczkach, sok wyciskamy (również do ciasta). Zagniatamy ciasto tak, by było jednolite. Gotowe ciasto wykładamy do foremek na babeczki. Białka ubijamy na sztywną pianę a nastepnie dodajemy stopniowo kisiel i cukier. Gotową masę wykładamy na surowe ciasto i pieczemy około 10 minut w temperaturze 150 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz