Szukaj na tym blogu

niedziela, 11 maja 2014

Rafaelo al'a Stylowe Kalorie

SKŁADNIKI:
3 paczki słonych krakersów
1,5 szklanki cukru
3 szklanki mleka
opakowanie cukru wanilinowego
kostka masła
3/4 kostki masła roślinnego
3 łyżki mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
szklanka wiórek kokosowych
3 żółtka


PRZYGOTOWANIE:
2 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem wanilinowym. Do reszty mleka dodajemy oba rodzaje mąki i żółtka, dokładnie mieszamy. Przygotowaną masę wlewamy do gotującego się mleka z cukrem. Ponownie zagotowujemy ciągle mieszając i odstawiamy do ostygnięcia. Oba masła ucieramy a następnie dodajemy stopniowo ostygnięty budyń. Dosypujemy 200 g wiórek kokosowych, 50 g zostawiamy do posypania.
Przekładamy:

krakersy, masa, krakersy, masa, krakersy, masa, wiórki kokosowe

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz