SKŁADNIKI:
200 ml jogurtu naturalnego
260 g mąki pszennej
200 g cukru
1,5 sody
200 g maku
3 jajka
200 g margaryny Kasi
5 połowek brzoskwiń z puszki
PRZYGOTOWANIE:
Margarynę rozpuszczamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Suche składniki mieszamy a nastepnie dodajemy wszystkie ‘mokre’ razem z margaryną i dokladnie mieszamy by tworzyły jednolitą masę. Ciasto przelewamy do tortownicy. Brzoskwinie kroimy w kostkę i posypujemy po wierzchu ciasta. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 45 minut. Upieczone ciasto można posypać cukrem pudrem.
200 ml jogurtu naturalnego
260 g mąki pszennej
200 g cukru
1,5 sody
200 g maku
3 jajka
200 g margaryny Kasi
5 połowek brzoskwiń z puszki
PRZYGOTOWANIE:
Margarynę rozpuszczamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Suche składniki mieszamy a nastepnie dodajemy wszystkie ‘mokre’ razem z margaryną i dokladnie mieszamy by tworzyły jednolitą masę. Ciasto przelewamy do tortownicy. Brzoskwinie kroimy w kostkę i posypujemy po wierzchu ciasta. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 45 minut. Upieczone ciasto można posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz