Szukaj na tym blogu

poniedziałek, 14 kwietnia 2014

Duszona Karkówka Z Warzywami

SKŁADNIKI:
½ kg karkówki
Sos:
2 cebule
zielona papryka
czerwona papryka
150 g pieczarek
3 liście kapusty pekińskiej
250 g bobu
1/3 pora
kostka rosołowa
2 łyżki sosu chilli słodkiego Tao-Tao
pół szklanki wody
2 łyżki masła
mały słoiczek koncentratu pomidorowego
Przyprawy:
pieprz ziołowy
sól
papryka ostra mielona
przyprawa do gyrosa
czosnek granulowany
koperek suszony
Sałatka:
180 ml jogurtu naturalnego
pół średniej główki kapusty pekińskiej
Kamis Fit up! Sos Sałatkowy Pikantny z błonnikiem chilli i suszonymi pomidorami

PRZYGOTOWANIE:
Mięso oprószamy przyprawami. Pora, pieczarki, paprykę zieloną i czerwoną myjemy kroimy w kosteczkę. Cebule obieramy i kroimy w pół talarki. Pekińską płuczemy i kroimy w paski. Pokrojone warzywa i bób wrzucamy na patelnię i smażymy na maśle do miękkości.
Mięso kroimy na mniejsze kawałki. Warzywa przekładamy do garnka a mięso obsmażamy na patelni z każdej strony po 2 minuty. Karkówkę wkładamy do garnka z warzywami, podlewamy wodą, dodajemy koncentrat pomidorowy i sos Tao-Tao i dusimy ok. 30-40 minut pod przykryciem.
Kapustę pekińską kroimy, mieszamy z jogurtem naturalnym i sosem sałatkowym. Posypujemy suszonym koperkiem. Podajemy z ryżem.

1 komentarz:

  1. Wygląda świetne, pewnie jest obłędne ;)
    Bardzo ciekawy, dopracowany blog, często odwiedzam !
    http://chmiiellu.blogspot.com zapraszam

    OdpowiedzUsuń