Szukaj na tym blogu

środa, 5 marca 2014

Włoskie Leczo Z Żółtym Serem

SKŁADNIKI:
4 pomidory
2 średnie cukinie
2 cebule
3 zielone papryki
pół kilograma pieczarek
pół kilograma kapusty pekińskiej
olej do smażenia
pół kilograma kiełbasy
7 jajek
20 dkg sera żółtego
sól
przyprawa do gulaszu
majeranek
oregano
pieprz ziołowy
kostka rosołowa
pół szklanki wody
2 łyżki przyprawy do gulaszu


PRZYGOTOWANIE:
Cukinie, paprykę, kapustę pekińską, pieczarki oraz pomidory myjemy i kroimy. Wrzucamy do garnka. Kiełbasę, cebul paprykę,przyprawę do gulaszu podsmażamy na oleju, dorzucamy do warzyw. Podlewamy wodą, dosypujemy przyprawy i gotujemy do miękkości. Ser kroimy w kosteczkę i dorzucamy do leczo. Do miski wybijamy jajka i dokładnie roztrzepujemy i również dolewamy do garnka.Gotujemy jeszcze chwilę aż jajka się zetną.


UŻYTE PRODUKTY SMAK-COM:

* Przyprawa Do Gulaszu 50 g (Skład: papryka słodka i ostra, pieprz czarny i ziołowy, majeranek, gorczyca, cząber, sól, cukier oraz rozmaryn) - http://www.skworcu.com.pl/246,pl_przyprawa-do-gulaszu-50g.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz