SKŁADNIKI:
2 jajka,
2 szklanki mąki
1\2 szklanki posiekanych migdałów
3\4 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 szklanki mleka
0,5 szklanki wody Józef
100 g margaryny Kasia
aromat migdałowy
1 łyżeczka cukru waniliowego
PRZYGOTOWANIE:
Sypkie i mokre składniki mieszamy w dwóch osobnych miskach. Następnie mieszamy wszystko razem. Nie wsypujemy wszystkich migdałów od razu! Trzeba zostawić trochę do posypania.Wykładamy ciasto do foremek. Każdą muffinkę posypujemy resztą migdałów i wkładamy do nagrzanego do 180-210 °C piekarnika na 20-25 minut.
UŻYTE PRODUKTY WYSOWIANKA:
* Lecznicza Woda Mineralna JÓZEF (x2) - 500 ml
Szczawa wodorowęglanowo-chlorkowo-sodowo-wapniowa, borowa.
Szczególnie zalecana w chorobach:
- kamicy nerkowej
- stanach zapalnych dróg moczowych
- dnie moczanowej i innych chorobach urologicznych
Mniaaam, zjadłabym ;)
OdpowiedzUsuń♥blog