8 mniejszych części udek z kurczaka
1 kg jabłek
kilogram ziemniaków
2 duże ogórki zielone
śmietana
koperek suszony
sól
pieprz czarny mielony
majeranek
przyprawa do szaszłyków
PRZYGOTOWANIE:
Udka myjemy (możemy zdjąć skórkę) i układamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy przyprawami. Jabłka kroimy w plastry i układamy na udkach. Przykrywamy naczynie i pieczemy ok. 35-40 minut w temperaturze 150 stopni z termoobiegiem. Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Ogórki obieramy, myjemy i kroimy w plasterki, posypujemy solą i mieszamy ze śmietaną. Na talerzu układamy jabłka, ziemniaki, udka i mizerię. Ziemniaki posypujemy suszonym koperkiem (lub świeżym)
UŻYTE PRODUKTY SMAK-COM:
* Przyprawa Do Szaszłyków 50 g (Skład: sól, papryka słodka,majeranek, papryka ostra, cebula, bazylia, cukier, czosnek granulowany, marchew, gałka muszkatołowa,imbir) - http://www.skworcu.com.pl/255,pl_przyprawa-do-szaszlyka-50g.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz