Szukaj na tym blogu

piątek, 7 marca 2014

Naleśniki Z Jabłkami

SKŁADNIKI:
Ciasto:
150 g mąki
2 jaja
250 ml mleka
szczypta soli
5 łyżek wody mineralnej Józef
Nadzienie:
1 kg jabłek
0,5 szklanki cukru
1 opakowanie cukru waniliowego

PRZYGOTOWANIE:
Mleko mieszamy z mąką, jajem, szczyptą soli, oraz woda mineralna, gotowe ciasto smażymy na niedużej patelni na złoty kolor, usmażone placki odkładamy do przestygnięcia. Między czasie obieramy jabłka, myjemy, kroimy w drobną kostkę i smażymy na małym ogniu, dodając stopniowo cukier. Gdy jabłka będą gotowe dajemy je na naleśniki i zawijamy w dowolny sposób.


UŻYTE PRODUKTY WYSOWIANKA:

*Lecznicza Woda Mineralna JÓZEF (500 ml)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz