Szukaj na tym blogu

czwartek, 27 marca 2014

Flaki wieprzowo-drobiowe

SKŁADNIKI:
1 kg flaków wieprzowych
20dkg żołądków drobiowych
2 udka z kurczaka
2 marchewki
pietruszka
cebula
kostka rosołowa
pieprz czarny mielony
majeranek
bazylia
oregano
4-5 ziaren ziela angielskiego
2-3 liście laurowe
papryka słodka mielona
2 łyżki przyprawy do flaków


PRZYGOTOWANIE:
Flaki płuczemy i obgotowujemy około 5-10 minut. Żołądki myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, udka myjemy obgotowujemy razem z żołądkami około 20 minut. Po ugotowaniu zdejmujemy mięso z udka i razem z żołądkami i wodą wlewamy do garnka z flakami. Warzywa obieramy, myjemy i kroimy a następnie dorzucamy do garnka. Dodajemy kostkę rosołową i przyprawy. Gotujemy na wolnym ogniu przez około godzinę od czasu do czasu mieszając.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz