Szukaj na tym blogu

piątek, 24 stycznia 2014

Zupa Warzywna

SKŁADNIKI:
3 marchewki
2 pietruszki
1\4 selera
200 g brukselki
200 g fasolki szparagowej żółtej
200 g fasolki szparagowej zielonej
3 ziemniaki
biała część pora
1 cebula
kilka różyczek kalafiora mrożonego
kilka różyczek brokułu mrożonego
porcja rosołowa z indyka
koperek suszony
natka pietruszki suszona
pieprz czarny mielony
pieprz ziołowy
sól czosnkowa
łyżeczka suszonych grzybów sproszkowanych
sól

PRZYGOTOWANIE:
Porcje rosołową czyścimy, płuczemy , zalewamy wodą i nastawiamy. Warzywa obieramy , myjemy , kroimy i dodajemy do porcji rosołowej. Doprowadzamy do wrzenia zdejmujemy powstałą brudną pianę i dorzucamy przyprawy, gotujemy aż warzywa i mięso będą miękkie. Gdy mięso jest już miękkie, wyjmujemy , studzimy , obieramy i dodajemy je do zupy. Do kubeczka odlewamy trochę zupy i dodajemy śmietanę , mieszamy i zabielamy zupę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz