SKŁADNIKI:
3 marchewki
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
2 pietruszki
0,5 małego korzenia selera
2 papryki zielone
1 papryka czerwona
2 cebule
2 kostki rosołowe drobiowe
czerwona papryka mielona słodka
pieprz czarny
koperek suszony
4 pomidory
2 łyżki koncentratu pomidorowego
oregano
bazylia
2 korpusy z kurczaka
2 ziemniaki
szczypta chilli mielonego
szczypta pieprzu cayenne
PRZYGOTOWANIE:
Korpusy myjemy pod bieżącą wodą i wrzucamy do garnka z wodą. W czasie, gdy woda dopiero się rozgrzewa kroimy warzywa na mniejsze kawałki i wrzucamy do wywaru. Gdy zupa będzie gotowała się już około 30 minut dodajemy przyprawy i mieszamy. Gotujemy przez kolejne 30 minut. Wyjmujemy korpusy z zupy i studzimy. Obieramy z nich mięso i wrzucamy do zupy. Dodajemy resztę składników, gotujemy około 5 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz