ząbek czosnku
4 pomidorki koktajlowe czerwone
2 puszki białej fasoli
10 dkg boczku
łyżeczka przyprawy Kucharek
2 małe suszone papryczki chilli
olej do smażenia
2 szklanki wody
natka pietruszki
400g mieszanki drobnego makaronu
PRZYGOTOWANIE:
Boczek kroimy w kostkę, czosnek siekamy, pomidorki kroimy na pół i wszystko razem wrzucamy na patelnię do podsmażenia z odrobiną oleju. Po obsmażeniu przekładamy do garnka, dodajemy fasolę (razem z wodą w której była) i podlewamy 2 szklankami wody. Gdy zacznie się gotować dodajemy papryczki chilli, natkę pietruszki (w razie potrzeby dosypujemy pieprz i sól) a następnie dosypujemy makaron i gotujemy aż będzie miękki.
łyżeczka przyprawy Kucharek
2 małe suszone papryczki chilli
olej do smażenia
2 szklanki wody
natka pietruszki
400g mieszanki drobnego makaronu
PRZYGOTOWANIE:
Boczek kroimy w kostkę, czosnek siekamy, pomidorki kroimy na pół i wszystko razem wrzucamy na patelnię do podsmażenia z odrobiną oleju. Po obsmażeniu przekładamy do garnka, dodajemy fasolę (razem z wodą w której była) i podlewamy 2 szklankami wody. Gdy zacznie się gotować dodajemy papryczki chilli, natkę pietruszki (w razie potrzeby dosypujemy pieprz i sól) a następnie dosypujemy makaron i gotujemy aż będzie miękki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz