Szukaj na tym blogu

poniedziałek, 28 kwietnia 2014

Duszona Szynka W Śmietanie

SKŁADNIKI:
1 cebula
2 marchewki
olej do smażenia
40dkg szynki
400ml śmietany
pieprz czarny mielony
majeranek
papryka ostra mielona
1 mała papryczka chilli (suszona)
1,5 łyżeczki przyprawy Kucharek

PRZYGOTOWANIE:
Cebulę obieramy i kroimy w talarki, podsmażamy na oleju. Mięso myjemy, kroimy i dokładamy na patelnię z cebulą. Marchew obieramy, trzemy na tarce i także dodajemy. Posypujemy Kucharkiem, majerankiem, papryką ostrą mieloną, papryczką chilli, pieprzem i smażymy około 10 minut co jakiś czas mieszając. Po upływie 10 minut całość zalewamy śmietaną i dusimy ok. 20 minut, mieszając co pewien czas.
Tak przyrządzony sos podajemy z makaronem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz