SKŁADNIKI:
6 kawałków schabu
1/2 papryki czerwonej
1,5 kg ziemniaków
4 łyżki śmietany
olej do smażenia
sól
pieprz
buraczki ćwikłowe tarte (290 g)
sos do mięs wiśnie w marynacie (200 g)
PRZYGOTOWANIE:
Ziemniaki obrać, umyć, posolić i nastawić, gotować do miękkości. Mięso umyć, rozbić, oprószyć solą i pieprzem, nałożyć paprykę, zwinąć i przekłuć wykałaczką aby mięso było zwarte i nie rozwaliło się nam w czasie duszenia. Podsmażyć na patelni z dwóch stron na złoty kolor, przełożyć do małego garnka, podlać odrobiną wody, dusić pod przykryciem przez około 10 minut, gdyby woda wyparowała podlać odrobiną. Po upływie zalecanego czasu mięso wyjąć, dodać sos do mięs, odparować wodę która została w garnku. Odcedzić ziemniaki, utłuc ze śmietaną. Podawać z buraczkami ćwikłowymi tartymi.
UŻYTE PRODUKTY KLASZTORNE:
*Sos Do Mięs (Wiśnie W Marynacie) 200 g - Składniki: wiśnie,cukier,kwas octowy,ziele angielskie,pieprz,cząber,cynamon,liść laurowy,pektyna.
*Buraczki (Ćwikłowe Tarte) 290 g - Składniki: burak tarty,cebula przetarta,cukier,woda,sól,kwasek cytrynowy,czosnek,kminek,pieprz czarny.
smacznie wygląda
OdpowiedzUsuńhttp://darka-blogg.blogspot.com/
Uwielbiam mięso ze słodkimi dodatkami ^^
OdpowiedzUsuń:)
OdpowiedzUsuńo matko.. jutro przyrządzam!
OdpowiedzUsuńhttp://imcorneliaa.blogspot.com/